Fjerne Visdomstann

Tannlege oslo visdomstann

Tannlegevakten Oslo har lang erfaring med fjerning av både enkle og kompliserte visdomstenner.

Visdomstennene har frembrudd vannligvis gjennom tannkjøttet til vi er tenåringer til tjueårene . De er vanligvis de siste tennene til å komme inne i munnen. De fleste av oss har fire visdomstenner. Ofte er det ikke nok plass på baksiden av kjeven. På grunn av plassmangelen blir det ofte vanskelig for visdomstennene å komme ut gjennom tannkjøttet . Hvis kjeven ikke har nok plass til visdomstennene vil tannen kunne komme ut i ulik retninger noe som påvirker nabotennene.

Det er ikke alltid slik at visdomstenne fører til problemer, noe visdomstenner fører ikke til noe problemer.

En visdomstann som er omsluttet av bløtvev og /eller kjevebenet eller bare delvis bryter gjennom tannkjøttet kan begynne å presse gjennom tannkjøttet og en infeksjon kan starte rundt toppen av tannen. Infeksjon og betennelse kan forårsake smerte, hevelse, og kjeve stivhet. Svelging kan være smertefullt og infeksjonen kan føre til dårlig ånde.

visdomstannerWordpress.png

Fjerne visdomstann

Hvis en visdomstann ikke fjernes, kan en cyste dannes rundt tannen og kan fortrenge tannen. Dette kan ødelegge bein og skade andre tenner og tannkjøttet. En påvirket visdomstann som delvis bryter gjennom tannkjøttet kan skyve molaren ved siden av den. Dette kan føre til erosjon hulrom der visdomstann treffer andre molar. Dette fører ofte til alvorlig skade på begge tennene. Jekslene kan bli smittet eller  Fjerning av begge jekslene er ofte nødvendig.

En visdomstann i overkjeve kan presses ut mot siden slik at den fører til et sår hvor det skraper mot innsiden av kinnet. Mat kan også bli fanget mellom visdom tann og det molare ved siden av den. Dette kan føre til hull i begge tenner.

Om du opplever smerter eller trenger å fjerne visdomstennene dine, kontakt Tøyen Tannlegevakt Oslo.

Akutt konsultasjon koster fra 500,- Tannlegene på Tøyen Tannlegevakt Oslo har erfaring med visdomstann trekking, kontakt oss på telefon 22 19 18 00.

www.toyentannlegevakt.no

www.sandakertannlegevakt.no

www.grefsentannlegesenter.no

Relaterte Etiketter;
Tannlege og Røntgenbilder Under Graviditet, Tannlege Oslo Grønland,Bro Hos Tannlege Oslo, Tannlegeskrekk Oslo,Tannlegevakt Oslo

%d bloggers like this: