Bro Hos Tannlege Oslo

Hva er en bro?

En bro, eller en fast Bro Hos Tannlege Oslo , er en restaurering som erstatter en eller flere manglende tenner. Den strekker seg over et område som ikke har noen tenner og består vanligvis av en kunstig tann  smeltet mellom to kroner(en krone er en brent/støpt/frest erstatning som blir brukt til å erstatte skadet tenner)

Broen holdes fast på plass ved dine egne tenner på hver side  av de manglende tenner eller av  implantatene.

Bro Hos Tannlege Oslo
Hvordan lages en tannbro?

  • Hvis du har sunne tenner på hver side av en manglende tann (eller tenner) vil tannlege preparere de sunne tenner for en broløsning. Hvis det ikke finnes nok tenner eller sunne tenner er implantater et alterantiv.
    • Et tannimplantat er en kunstig rot av titanmetall som settes inn i kjevebein for å erstatte roten til den naturlige tannen. Implantatet fungerer som et anker for å holde en kunstig tann eller bro på plass.
  • Tannlege vil deretter ta et avtrykk av tennene dine og sende den til tannteknikker.
  • I mellomtiden vil tannlegen sette en midlertidig bro i munnen for å beskytte de eksponerte tenner under tannkjøttet.
  • Ved neste besøk vil  riktig tannlege fjerne midlertidig broen og sementere på plass permanent bro. Kronene sementeres på de preparerte tenner eller festes til tannimplantater på hver side av den manglende tann eller tennene.

Ulike typer av broer

Det finnes forskjellige typer tannbroer. Tannlege vil anbefale deg den mest hensiktsmessige, avhengig av plasseringen av den manglende tann (eller tennene) og tilstanden til tennene, munnen og tannkjøttet.

Tradisjonelle broer brukes hvis det er naturlige tenner på hver side av hvor tannen mangler. (Som et alternativ til en bro, kan tannlegen din foreslå et enkelt implantat for å erstatte en manglende tann mellom to friske tenner)

Tannbro og hygiene

  • Hvis du tar vare på broen din, bør den vare i ca 10 år, eller kanskje lengre.  Akkurat som naturlige tenner må broen børstes hver dag.  beste Tannlegen din vil vise deg hvordan du burde bruke tanntråd under og rundt den kunstige tannen (eller tennene) i midten av broen. Regelmessige besøk hos tannlegen er viktig. Hvis du har en implantatbro, vil tannlegen din vise deg hvordan du skal ordne dem godt.
  • Har du behov for en broløsning. Vi tilbyr gratis konsultasjon for pasienter som har behov for en tannbro på vår Sandaker avdeling. Kontakt oss i dag på 22 15 20 00. Eller besøk oss på www.sandakertannlegevakt.no